Суд у справі

Суд у справі "беркутівців" розглянув п'ять епізодів щодо потерпілих

Укрінформ
Святошинський райсуд міста Києва у вівторок, 27 грудня, розглянув п'ять епізодів щодо потерпілих у справі колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут". 

Як повідомляє 5 канал, оскільки потерпілі не з'явилися до суду, на засіданні досліджувалися матеріали, долучені до справи. 

Дискусію між прокурорами та захисниками підозрюваних викликав епізод щодо поранення Ярослава Грабовецького, який 20 лютого на вулиці Інститутській дістав три поранення. Під час слідчого експерименту він вказав орієнтовний час, коли це сталося - третя-четверта година ночі.

Проте адвокати екс-"беркутівців" наголошують, що у цей час їхніх підзахисних там не було. Прокурори ж запевняють: час названий помилково, і у них є інші докази, які свідчать, що тяжкого поранення Грабовецький зазнав близько 10 години ранку.

"Вважаю, що тут сперечень немає, оскільки в нас є інші об'єктивні дані, які підтверджують отримання ним тілесних ушкоджень саме із 9 до 10:26, які підтверджуються саме медичною документацією. За ними можна зробити висновок, що саме в цей час особа перебувала на вулиці Інститутській і дістала вогнепальне поранення", - переконує прокурор ГПУ Яніс Сімонов.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх бійців "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці "Беркута" не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-