Браконьєри на Чернігівщині масово винищують лосів

Браконьєри на Чернігівщині масово винищують лосів

Укрінформ
Масштаби незаконного полювання, які спостерігаються останнім часом на Чернігівщині, загрожують повним винищенням лосів у деяких районах і зниженням життєздатності їх регіональної популяції.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції Чернігівської області.

"Масштаби незаконного полювання вражають. В умовах регіону особливо вразливими до свавілля браконьєрів є великі тварини, зокрема, лосі. Безконтрольне екологічно необрунтоване їх добування призводить до повного винищення субпопуляцій виду, що обумовлює загрозу існуванню виду у деяких адміністративних районах області та створює небезпеку загального зниження життєздатності регіональної популяції", - йдеться у повідомленні.

Екологи відмічають збільшення кількості браконьєрів, які полюють на великих тварин, зокрема, лосів. Лише в минулі вихідні їх в області було затримано 11, а лосів убито 4. За фактами незаконного добування тварин відкрито кримінальні провадження. Стосовно 8 мисливців (у тому числі, місцевого єгеря), затриманих без здобичі в одному з лісів Чернігівського району, де полювання заборонене, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-