Гройсман розповів студентам КПІ, як стати успішним

Гройсман розповів студентам КПІ, як стати успішним

Укрінформ
Роботодавця  цікавитиме якість знань, отриманих під час навчання у ВНЗ, а не наявність самого диплому про його завершення. Тому й мотивувати успіхи в навчанні потрібно збільшеними стипендіями, а не роздавати їх усім студентам.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За великим рахунком, якщо чесно, абсолютно чесно, то ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен... Вам, вашим батькам і мені потрібні ваші знання і ваш успіх! І коли ви прийдете на роботу після закінчення університету з дипломом, просто з дипломом, вас можуть не взяти.  А якщо ви прийдете на роботу з дипломом, який підтверджує якість знань, якими ви володієте, ви будете успішні, будете мати гарну роботу і гарну зарплату, станете конкурентними", - заявив він.

Глава уряду наголосив, що ніхто не має наміру забирати стипендії у студентів, навпаки - фонд стипендій збільшений на 580 млн грн і становить майже 6 млрд грн.

"Яка логіка зараз щодо стипендій? Ніхто ж не хоче нічого забирати. Ми маємо фонд стипендій, збільшений на 580 мільйонів - це майже 6 мільярдів. І в мене питання: ми вважаємо, що стипендія - це соціальна допомога студенту чи це мотивація до навчання? Мотивація. І тоді давайте мотивувати успіхи до цього навчання. А тим, кому потрібна соціальна допомога - давайте її надамо", - зазначив Гройсман.

За його словами, таким чином, є дві форми стипендій - академічна і соціальна.

"Сьогодні ще не затверджене положення щодо розподілу. І ви (студенти - ред.) можете взяти участь у обговореннях. Не хештегами, а конкретним обговоренням, що я хотів би, щоб успішний студент отримував не 700 грн, а 2000. І  така система сьогодні може бути запроваджена", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-