Грицак заявляє про викриття 18 нечистих на руку СБУшників

Грицак заявляє про викриття 18 нечистих на руку СБУшників

Укрінформ
З початку 2016 року за матеріалами внутрішньої безпеки до кримінальної відповідальності притягнуто 18 співробітників СБУ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак

"Очищення від корупції Служба почала з себе. З початку 2016 року за матеріалами нашої внутрішньої безпеки до кримінальної відповідальності притягнуто 18 співробітників СБУ, з них дев'ять за хабарництво та вимагання грошей. Ми також запровадили практику, коли керівник співробітника, який вчинив правопорушення, відстороняється від займаної посади на час розслідування", - заявив Грицак.

За статистикою СБУ кількість корупційних правопорушень зростає. Минулого року за матеріалами СБУ повідомлено про підозру у скоєнні таких злочинів 545 чиновникам, за одинадцять місяців 2016 року - вже 632 посадовцям. "Це свідчить, насамперед, про підвищення інтенсивності нашої роботи, проте для країни така тенденція невтішна", - сказав Грицак.

Він зауважив, що є багато випадків, коли СБУ оприлюднює докази провини того чи іншого посадовця або політика. Після цього активісти та деякі ЗМІ починають "кампанію з "відбілювання" корупціонера, створюючи з нього кришталево чистого героя.

У 2016 році за матеріалами СБУ реальні вироки отримали 256 корупціонерів, минулоріч - 184 особи, підсумував голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-