Наливайко заявляє про системну атаку на реформу Суспільного телебачення

Наливайко заявляє про системну атаку на реформу Суспільного телебачення

Укрінформ
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявляє про системну атаку, спрямовану на зрив реформи з переведення Національної телекомпанії України на Національну суспільну телерадіокомпанію України, і вимагає провести службове розслідування щодо посадових осіб НТКУ.

Про це Наливайко заявив під час сьогоднішнього засідання колегії Держкомтелерадіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз на цьому останньому етапі - останні 2-3 тижні - є системна атака на зрив реформи, після того, як представникам однієї з медійних груп не вдалося очолити (процес реформування - Ред.). Я для себе абсолютно бачу сліди, які залишаються, - оці фейкові новини про те, що все пропало із Суспільним, все пропало з Євробаченням», - наголосив Наливайко. 

За його словами, у першу чергу такі фейкові новини з'являються на російських сайтах, як правило, від одного джерела, а потім так само скасовуються тим самим джерелом на тих сайтах, і вже потім ці дані з російських сайтів підхоплюють українські. 

«За Суспільне бореться та ж сама група, яка у свій час, перед Майданом, скуповувала медійні активи, а тепер через своїх бувших членів наглядових рад, операційних директорів, керівників юруправлінь, активно діє в інтересах саме цього угруповання», - зазначив голова Держкомтелерадіо.

Водночас він додав, що зараз немає часу проводити якісь розслідування щодо цього, оскільки треба поспішати з реформами.

«Але в січні як тільки буде призначено виконуючого обов'язки НСТУ, як тільки набуде чинності наглядова рада НСТУ, перше, що вони повинні зробити, - це провести службове розслідування, як посадові особи НТКУ намагалися зірвати реформи. І об'єднати це ще з однією справою - про те, як ті самі особи намагалися приватизувати ще один з дуже важливих проектів НТКУ, який зараз здійснюється, в інтересах власного збагачення», - наголосив Наливайко.

Він уточнив, що колишній керівник НТКУ Зураб Аласанія назвав різні причини свого звільнення і ключовою його заява була про те, що «одна деструктивна персона, помилково взята в команду, може пересварити всіх і вщент зруйнувати результати річної роботи багатьох». Тоді, за словами Наливайка, коли після відставки Аласанії він вирішив взяти керівництво Комісією з перетворення НТКУ в НСТУ і ознайомився з ситуацією в середині колективу, то зрозумів, що хто є та поважна персона, кадрові амбіції якої не задоволені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-