У Вашингтоні нагородили активістів, які допомагають лікувати поранених АТОшників

У Вашингтоні нагородили активістів, які допомагають лікувати поранених АТОшників

Фото
Укрінформ
Представники американських неурядових організацій, волонтери й активісти зі США отримали в четвер нагороди за професійний, організаційний та людський внесок у процес реабілітації важкопоранених воїнів з України.

Урочиста церемонія відбулася в Посольстві України в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Серед нагороджених – представники Національної асоціації екстрених медичних техніків (NAEMT). Це професійна спілка, що представляє всіх екстрених медичних техніків та парамедиків. Навчальні програми NAEMT носять міжнародний характер та проводяться вже кілька десятків років по всьому світу – останнім часом також в Україні.

"Ми почали нашу програму в Україні, оскільки там відчувалась величезна потреба в проведенні професійних тренувань військових медиків, якими ми займаємось", - розповів у коментарі Укрінформу колишній директор міжнародних програм NAEMT Марк Лудер.

Він зазначив, що асоціація працює в Україні з 2015 року. З цією метою були організовані тренінги для українських фахівців у двох різних місцях. "Це велика справа для того, щоб урятувати більше життів на полі бою", - зауважив представник NAEMT.

Свої нагороди отримали також активісти неурядових організацій, які продовжують надавати суттєву допомогу в лікуванні поранених українських воїнів у США та активно надсилають гуманітарну допомогу до України.

"Перший поранений прибув до США в серпні 2014 року. З того моменту ми прийняли вже 19 воїнів", - зауважила Ірина Ващук, президент Фонду Revived Soldiers Ukraine (Відроджені Солдати України), який географічно базується в штаті Техас.

Вона розповіла, що Фонду допомагають звичайні люди з усієї країни. "Люди, які знають лікарів, готових допомогти, звертаються до нас, а ми знаходимо поранених воїнів в Україні", - пояснила представник Фонду.

Процес продовжується і зараз: двоє хлопців, які паралізовані від отриманих поранень, перебувають на лікуванні в Лос-Анджелесі. Крім того, в Нью-Йорку знаходиться ще один українець, який втратив зір, його операція проходитиме у Філадельфії.

Загалом же, українські поранені отримали медичну допомогу в штатах Мічиган, Нью-Йорк, Техас і Каліфорнія.

Співголова Фонду Revived Soldiers Ukraine Наталія Майер повідомила Укрінформу, що наступного тижня до США прилітає ще один поранений з України, якому буде зроблена складна операція на стегні. Його оперуватиме лікар українського походження, який погодився зробити це безкоштовно.

Крім того, як повідомили Укрінформу в Посольстві України у США, є ще одна група воїнів, яка проходила лікування та реабілітацію у військових шпиталях. Йдеться про дев'ятеро важкопоранених з АТО, лікування яких забезпечувалось за кошти американська сторона. 

Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-