Український Інтерпол не підтверджує, що Онищенка зняли з розшуку

Український Інтерпол не підтверджує, що Онищенка зняли з розшуку

Укрінформ
Українське бюро Інтерполу поки не отримувало офіційну відповідь від комісії з контролю за файлами Інтерполу про рішення щодо оголошення або щодо відмови в оголошенні Інтерполом у міжнародний розшук народного депутата України Олександра Онищенка.

Про це в понеділок Укрінформу повідомив прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало.

"Українське бюро Інтерполу досі не отримало офіційної відповіді від комісії з контролю за файлами Інтерполу», - сказав він, коментуючи інформацію, яка напередодні з'явилась у російських ЗМІ, про нібито відмову Інтерполу оголошувати Онищенка у розшук.

За словами Тракала, подання для оголошення в міжнародний розшук відправляється українською стороною спочатку на комісію з контролю за файлами Інтерполу, яка має надати свій висновок, на підставі якого особа оголошується або не оголошується в міжнародний розшук.

«Поки що офіційної відповіді від комісії ми не отримали», - підкреслив він.

Водночас, Тракало зазначив, що комісія може заблокувати оголошення в міжнародний розшук, якщо вона дійде висновку, що справа має політичний характер.

Раніше низка російських ЗМІ повідомили з посиланням на адвоката Олега Іщенка, що Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук українського депутата Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-