Поліція затримала сім банд, на рахунку яких вбивства, катування і грабежі

Поліція затримала сім банд, на рахунку яких вбивства, катування і грабежі

Укрінформ
Протягом першої декади грудня поліція затримала сім злочинних груп, які скоїли більше 50 розбійних нападів, викрадень та катувань потерпілих, убивств та зухвалих грабежів у різних регіонах України.

Про це в п'ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України Вадим Троян.

«У мене питали за цю неділю про розбійні напади та пограбування людей, які скоєні бандами. Тому хочу надати інформаційну довідку тільки за останні дні. Більше 50 розбійних нападів, викрадення та катування потерпілих, вбивства та зухвалі грабежі - все це на рахунку сімох банд, яких поліція затримала у першій декаді грудня», - написав він. За словами Трояна, майже всі члени розбійних груп були раніше судимі за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

«Озброєні та небезпечні, із сучасними засобами зв'язку та маскуванням "звірі" скалічили долі та згубили життя десятків людей», - зазначив він.

Водночас, Троян навів кілька прикладів, що красномовно свідчать про зухвалі злочини бандитів, які вони скоювали в різних регіонах України. Зокрема, на Кіровоградщині правоохоронці затримали банду по "гарячих слідах", коли вони пограбували 90-річну бабусю. Молодики, якими по 20-25 років, душили та били стареньких, а потім забирали останні заощадження. На їх рахунку близько 20 епізодів у декількох регіонах країни.

На Одещині під час скоєння чергового розбою затримано небезпечну банду. Зловмисники намагалися втекти від поліції, наїхавши на двох оперативників обласного карного розшук. З переслідуванням та стріляниною силами поліції Одещини та спецпідрозділу КОРД затримано всіх членів банди. Вже відомо, що на рахунку банди численні розбої.

На Полтавщині затримано злочинну групу, яка викрадала людей та вивозила за межі міста. Зловмисники вимагали кошти від рідних, або ж у цей момент скоювали крадіжки з помешкань викрадених осіб. Організатору групи лише 22 роки, а іншим членам - від 21-го до 24-х. Вже доведено причетність банди до 15 кримінальних правопорушень.

На Черкащині правоохоронці затримали розбійників, які, погрожуючи зброєю, обікрали автобус із пасажирами, що зупинився на трасі. За даними поліції, ця банда може бути причетна і до інших схожих правопорушень.

На Харківщині працівниками спецбатальйону «Харків» на блокпосту було затримано групу зловмисників, які напали на чоловіка та викрали у нього сумку з одним мільйоном гривень. У бандитів вилучено гроші та зброю.

На Одещині була затримана банда, причетна до пограбування родини фермерів. Зловмисники били постраждалих дерев'яними битами та забрали близько 160 000 гривень, золоті прикраси та техніку. Під час затримання у автомобілі членів злочинної групи були знайдені гроші та викрадені речі, а також підробні номерні знаки. Усі члени банди раніше судимі та причетні ще до трьох розбійних нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-