Загибель п'ятьох поліцейських розслідуватиме Генпрокуратура - МВС

Загибель п'ятьох поліцейських розслідуватиме Генпрокуратура - МВС

Укрінформ
Факт загибелі 5 поліцейських на Київщині розслідуватиме Генпрокуратура, Нацполіція всіляко сприятиме розслідуванню трагедії.

Про це заявив у неділю на брифінгу директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деталі цієї трагедії будуть у прокуратури, слідчі ГПУ проводитимуть слідство, відкриватимуть відповідне кримінальне провадження. У Нацполіції відповідно здійсюватиметься внутрішнє службове розслідування. Всі результати цього розслідування будуть надані прокуратурі для адекватної правової оцінки", - сказав Шевченко.

При цьому він відмовився висловлювати припущення, хто міг у цій ситуації з перестрілкою поліцейських припуститися помилки і хто нестиме відповідальність за трагедію, що сталася, зіславшись на те, що цю справу розслідуватимуть прокурори.

"Всі деталі трагедії, хто стріляв першим, хто другим, як так сталося, хто припустився помилки, будуть з'ясовані під час слідства. Все з'ясовуватиме і відтворюватиме прокуратура посекундно", - зазначив він.

Шевченко уточнив, що загинули внаслідок нічної перестрілки лише поліцейські з різних структурних підрозділів Нацполіції, цивільні люди не постраждали. 

Він висловив співчуття всім рідним і близьким поліцейських, які загинули. 

Колишній керівник Нацполіції України Хатія Деканоідзе теж звернулася до рідних і близьких загиблих.

"Мої найщиріші співчуття рідним, близьким і колегам загиблих поліцейських. Неймовірна трагедія..." - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, 5 співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських, розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Зловмисники, які готувалися до вчинення наступного розбою, почувши стрілянину, почали тікати, пізніше були затримані на території Києва. У них вилучено вогнепальну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-