Президент вказав чиновникам на основний обов'язок перед людьми з інвалідністю

Президент вказав чиновникам на основний обов'язок перед людьми з інвалідністю

Укрінформ
Основний обов'язок влади перед людьми з інвалідністю - забезпечити їм умови для життя без жодних обмежень і бар'єрів.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

"Наш основний обов'язок перед людьми з інвалідністю - створити для них справедливе, доступне сьогодення, в якому вони житимуть і творитимуть без будь-яких обмежень і бар'єрів, укоренити у свідомості кожного громадянина України глибоку повагу до людей з інвалідністю та усвідомлення їхніх рівних прав і можливостей", - заявив він, звертаючись до парламентаріїв і посадовців.

Президент підкреслив, що життя людей з інвалідністю в Україні нарівні з іншими - це не тільки ідеал державної політики, а й відправна точка роботи влади у напрямку забезпечення, охорони та захисту прав кожного громадянина України.

Як зазначив Порошенко, події останніх трьох років залишили страшний відбиток на здоров'ї й добробуті людей, особливо тих, хто має ознаки інвалідності. Тепер до таких категорій додалися учасники антитерористичної операції, цивільні постраждалі, внутрішньо переміщені особи з інвалідністю.

"Це посилює нашу відповідальність перед зазначеними громадянами України щодо забезпечення їх правової та соціальної захищеності. Ми з вами маємо потужний ресурс, який зобов'язані реалізувати, - прагнення здолати бар'єри, що унеможливлюють повноцінне життя людей з інвалідністю в суспільстві", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-