МОЗ хоче припинити фінансування Товариства Червоного Хреста

МОЗ хоче припинити фінансування Товариства Червоного Хреста

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я хоче скасувати державне фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) починаючи з 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Численні правопорушення і непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що за результатами перевірки Державної аудиторської служби та Рахункової палати було встановлено, що Товариство Червоного Хреста не здійснює діяльності у сфері охорони здоров'я, а здебільшого дублює функції Міністерства соціальної політики та територіальних центрів соціального обслуговування. Крім того, Товариство не надавало достовірних даних про роботу своєї патронажної служби та за даними перевірок завищувало кількість осіб, яким надавалися медико-соціальні послуги.

У МОЗ наголосили, що в усьому світі національні Товариства Червоного Хреста фінансуються за рахунок благодійних пожертв донорських організацій, небайдужих громадян, членських внесків, а не з коштів держбюджету. Таким чином, кошти, які раніше виділялися на ТЧХУ, можливо перерозподілити на інші програми, які недофінансовуються в Україні.

Фінансування ТЧХУ здійснювалося в рамках бюджетної програми «Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров'я», головним розпорядником якої є МОЗ України.

За останні 2,5 роки на забезпечення діяльності ТЧХУ з державного бюджету було виділено 226,5 млн грн, які направили на виплату заробітної плати 3,1 тисячі працівників патронажної служби та служби розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-