Монетизація субсидій: у Мінсоцполітики розповіли про підводні камені

Монетизація субсидій: у Мінсоцполітики розповіли про підводні камені

Укрінформ
Міністерство соціальної політики не бачить у найближчій перспективі можливості монетизації всіх субсидій.

Про це під час дебатів на тему: "Моделі монетизації субсидій: час обирати" сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні Міністерство соціальної політики не бачить в найближчій перспективі можливості монетизації всіх субсидій. Це нереально - ні з фізичної точки зору, ні з технологічної. Навіть, якщо спроектувати ситуацію, що потрібно відкрити 7 мільйонів особових рахунків, щоб виплачувати цю субсидію, то це може розтягнутись на півріччя або мінімум на рік", - сказав Музиченко.

Він також зауважив, що в міністерстві розуміють, що на сьогодні власне система органів соціального захисту населення не зовсім готова до реалізації монетизації субсидій в повному обсязі. 

"Тому що це і кадри, це і відповідне програмне забезпечення, це і фінансування. Потрібно дати відповіді на всі ці питання перед тим, як перейти до повномасштабної монетизації", - зауважив він. 

За словами урядовця, в Мінсоцполітики вважають, що впровадження окремих механізмів монетизації є правильним кроком і має розглядатись вже в найближчій перспективі.

"Зокрема, перший варіант, про який багато говориться, це монетизація залишків, зараз ми працюємо над цією тематикою, але найголовніше, що треба розуміти - це готовність системи, тому треба реалізувати відповідний механізм", - додав Музиченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-