Справа Майдану: Україна надала Гаазі всі докази проти екс-режиму – Мін’юст

Справа Майдану: Україна надала Гаазі всі докази проти екс-режиму – Мін’юст

Укрінформ
Україна надала Міжнародному кримінальному суду (МКС) всі докази причетності колишнього режиму до злочинів на Майдані Незалежності.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Я думаю, що та доказова база, яку ми зібрали протягом останніх 2,5 років по злочинах часів Майдану, буде додатковим аргументом для Гаазького трибуналу, щоб розпочати судовий процес. Всі ознаки, що визначені Римською конвенцією щодо масовості, щодо відповідних злочинів проти людяності, щодо причетності тодішнього керівництва держави до цих злочинів, ми навели", - зазначив він.

На переконання Петренка, рішення Міжнародного кримінального суду, яке б зафіксувало масові злочини, що вчинялися проти українських громадян з боку режиму, було б і юридичною, і історичною справедливістю.

Як відомо, сьогодні в Гаазі проходить засідання Асамблеї держав-учасниць Міжнародного кримінального суду, на якому розглядатиметься і українське питання. Делегація ГПУ мала намір наголошувати на пов’язаності злочинів, вчинених на Майдані, в Криму та на Донбасі.

Раніше офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі ухвалив рішення про залучення до справи "Ситуація в Україні" представлення членів сімей загиблих в ході протестів в 2014 році, в якому міститься інформація про те, що насильницькі дії української влади проти протестувальників були організованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-