Україна вступила до Міжнародного центру обробки даних щодо вибухових пристроїв

Україна вступила до Міжнародного центру обробки даних щодо вибухових пристроїв

Укрінформ
Представники Департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції України взяли участь у конференції Міжнародного центру обробки даних вибухових пристроїв (IBDCWG), яка пройшла в Тель-Авіві.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, на цій міжнародній конференції ухвалено рішення про прийняття України у члени IBDCWG.

"В м. Тель-Авів (Ізраїль), за головування президента робочої групи Міжнародного центру обробки даних вибухових пристроїв (далі - IBDCWG) Теован дер Елста відбулась 16-та конференція та тренінг членів цієї міжнародної організації. На конференції розглядалися проблемні питання протидії терористичним проявам та застосуванню саморобних вибухових пристроїв у світі. 57 країн-членів IBDCWG представили презентаційні матеріали на цю тематику", - йдеться у повідомленні.

На конференції було ухвалено одноголосне рішення про прийняття України у члени Міжнародного центру обробки даних застосування вибухових пристроїв.

Від Національної поліції України у конференції взяли участь начальник Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції Олександр Буханченко та начальник відділу антитерористичної діяльності і міжвідомчої взаємодії Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції Євгеній Гончаренко.

Значний інтерес учасників конференції викликав виступ української делегації. Він стосувався проблематики боротьби з саморобними вибуховими пристроями в Україні та особливостей криміналістичного огляду місця події за фактами вибухів.

Аби наочно продемонструвати заходи боротьби з екстремістськими угрупуваннями, учасники конференції у супроводі охорони відвідали кордон Ізраїля та сектору Газа. Там вони мали змогу спуститися в один із викопаних терористами тунелів, який ізраїльські правоохоронці нині використовують у тренувальних цілях. Іноземні фахівці продемонстрували зразки озброєння, що використовується бойовиками одного з бандформувань проти армії Ізраїля. Також представники країн-членів IBDCWG ознайомились з особливостями навчального процесу в Національній поліцейській академії Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-