Рада зробила крок до захисту дітей від сексуальних зловживань

Рада зробила крок до захисту дітей від сексуальних зловживань

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 2016 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації.

За відповідне рішення проголосував 251 народний обранець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила автор законопроекту, заступник керівника фракції БПП Ірина Луценко, даний проект закону розроблений з метою гармонізації законодавства України із положеннями Протоколу до Конвенції ООН про права дитини, Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства і Європейської соціальної хартії.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроектом пропонується комплексний підхід щодо вдосконалення законодавства у сфері захисту дітей від сексуальних зловживань. Так, документом пропонується криміналізувати добровільні статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньої особи.

«Таким чином, встановлюється мінімальний вік статевого повноліття, що відповідає рекомендаціям Комітету ООН з прав дитини, а також не виникає потреби в обов'язковому проведенні судово-медичної експертизи для встановлення статевої зрілості потерпілої особи, що суттєво полегшує процес кваліфікації та доказування цього злочину»,- зауважили автори законопроекту.

Крім того, проектом закону пропонується встановити кримінальну відповідальність за вчинення насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом відносно неповнолітнього або неповнолітньої у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-