Перший комплекс нового корпусу

Перший комплекс нового корпусу "Охматдиту" завершать до середини 2017 – Прем’єр

Укрінформ
Будівельні роботи на першому пусковому комплексі нового  корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" будуть завершені до середини 2017 року.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під  час ознайомлення з ходом будівництва нового сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відновили будівництво "Охматдиту", ми не будемо зупинятися. Наше завдання, щоб перший пусковий комплекс був завершений до середини літа", - сказав Гройсман.

Він констатував, що фактично об'єкт не будувався з 2013 року, а також зауважив, що проекто-кошторисна документація, "яка чомусь зникла у певний період часу", передбачала фінансування цього об'єкта за завищеними цінами, "що є неприпустимим".

"І зараз ми точно бачимо, що зможемо і забезпечити економію бюджетних видатків, і зробити справу достатньо професійно і якісно", - наголосив Прем'єр-міністр.

Гройсман нагадав, що у цьому році на проведення загальнобудівельних робіт на об'єкті "Охматдиту" з бюджету виділено 395 млн гривень, а на наступний рік передбачили 380 млн.

За словами Прем'єр-міністра, є технічні питання, які вирішуються вже у процесі будівництва, але він підкреслив, що задоволений ходом ведення робіт. За його словами, зараз на будівельному майданчику працює понад 100 робітників, ведеться робота по внутрішніх та зовнішніх інженерних мережах, монтажу дахової котельні, будівництву підземного паркінгу.

"Головне, що ми розрубали всі ті вузли, які були тут зав'язані для того, щоб цей об'єкт ніколи не був побудований. Ми відновили всю проектно-кошторисну документацію, ми провели всі необхідні тендери, ми розблокували все по судах. Ще поки що нам чинять опір, у тому числі і для того, щоб нас зупинити. Але ми завершимо це будівництво, у мене немає жодного сумніву. І технічно, і технологічно це абсолютно реально", - резюмував Гройсман.

Як повідомлялося, 8 листопада на виїзній нараді, що відбулася на будівельному майданчику, віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що на початку квітня планується завершити будівельні роботи на першому пусковому комплексі, згідно з поновленими планами будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Планується завершити роботи у блоках Д,С,Е та частково блоках А та Б загальною площею 22 тис. кв. м. Тут будуть розміщуватися діагностично-лікувальні та лабораторні приміщення, лінійний прискорювач, МРТ.

Замовником будівництва виступає державне підприємство  Укрмедпроектбуд, генпідрядник ТОВ Ріола-модуль ЛТД, якого було обрано у серпні на тендері на суму 213 млн грн.

Завершення та відкриття 2 та 3 пускового комплексів планується в 3 кварталі 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-