Укравтодор попереджає: у неділю - сильний снігопад та ожеледиця

Укравтодор попереджає: у неділю - сильний снігопад та ожеледиця

Укрінформ
У Державному автомобільному агентстві доріг України попереджають про сильні снігопади в 11 областях та зливи і радять водіям замінити літню гуму на зимову.

Про це інформує прес-служба Укравтодору. 

"Закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом. Дотримуйтесь неухильно правил дорожнього руху, не перевищуйте допустиму швидкість і не виконуйте ризикованих маневрів. Також нагадаємо про необхідність змінити автомобільну гуму з літньої на зимову", - йдеться у повідомленні.

У держагентстві попереджають, що 13 листопада в Україну прийде активний циклон. Погодні умови суттєво погіршаться. На заході та півночі країни слід очікувати хуртовини, в центральних районах - дощ із переходом на мокрий сніг, а в південних – зливи.

Також Укравтодор радить утриматися від поїздок з дітьми та на екскурсійних автобусах, за нагальної потреби - скористатися поїздом.

На сайті агентства міститься перелік пунктів обігріву і контакти диспетчерів, яким водій може повідомити про те, що він застряг.

Раніше Укрінформ повідомляв про суттєве погіршення погодних умов 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. 

Ймовірні налипання мокрого снігу, ожеледиця, замети, висота снігових утворень може сягати 15-25 см.

У Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях прогнозується дощ з переходом на мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. На півдні, сході та Дніпропетровщині синоптики передбачають сильні дощі.

У цілому по країні вітер посилиться до 15-20 м/с, на півдні та заході - місцями до 25 м/с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-