Україна підписала Європейський кодекс соціального забезпечення

Україна підписала Європейський кодекс соціального забезпечення

Укрінформ
У Страсбурзі від імені України віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко підписав Європейський кодекс соціального забезпечення.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні у стінах Ради Європи відбулася знаменна подія для нашої держави - підписання Європейського кодексу соціального забезпечення, який є орієнтиром європейської моделі соціального забезпечення, заснованої на соціальній справедливості. Підписавши цей Кодекс, Україна зробила надзвичайно важливий крок, за яким нас чекає кропітка робота на шляху до його ратифікації, а у подальшому і приєднання України у повному обсязі до статті 12 Європейської соціальної хартії (переглянутої)», - наголосив Розенко.

Він зазначив, що український уряд і надалі спрямовуватиме свої зусилля на повну адаптацію національного законодавства до європейських стандартів, визначених багатосторонніми міжнародними інструментами Ради Європи у соціальній сфері, якими є Європейська соціальна хартія (переглянута) та Європейський кодекс соціального забезпечення.

«Україна як член Ради Європи підтвердила свою рішучість дотримуватися своїх зобов'язань, взятих при вступі до цієї організації, а саме принципів демократії, верховенства права та захисту прав людини», - підкреслив Розенко.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-