Марина Порошенко підписала з китайцями мільйонний грант на інклюзивну освіту

Марина Порошенко підписала з китайцями мільйонний грант на інклюзивну освіту

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко та голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового шляху Люй Цзяньчжунь (Китай) підписали грантовий договір на суму 200 тис. дол. США (5,2 млн грн) на розвиток інклюзивного освітнього середовища в Україні. Цей грант буде спрямований на розвиток науково-педагогічного експерименту в Запорізькій області, який буде поширено по всій Україні.

Про це повідомила під час прес-конференції з нагоди підписання угоди Марина Порошенко. 

"На сьогодні, коли у всьому світі відбувається глобалізація, такі поняття, як локальні проблеми, відходять у минуле. Ми розуміємо, що наші питання ми можемо вирішувати тільки разом з нашими міжнародними партнерами та друзями. Яскравим прикладом такого партнерства є підписання сьогодні грантової угоди між українською та китайською сторонами щодо підтримки проекту, який я як дружина Президента України і голова Благодійного фонду Порошенка разом з Міністерством освіти і науки України та регіональним керівництвом Запоріжжя реалізовуємо в Запорізькій області. І результати цього експерименту ляжуть в основу дорожньої карти по впровадженню інклюзивного середовища в усіх регіонах України", -  сказала Марина Порошенко. 

Фото: Марків Михайло, Багмут Павло.

Вона нагадала невтішну статистику: на 7 млн дітей України 700 тисяч мають порушення психо-фізичного розвитку і тільки 10% цих дітей мають можливість навчатися за допомогою інклюзивної освіти. 

Голова Фонду Порошенка підкреслила: багато чого треба зробити, щоб у Запорізькій області програма інклюзивної освіти запрацювала повноцінно. 

"Для цього ми маємо будувати сучасні медіатеки, презентація яких відбулася минулого місяця. І вже цього року медіатека запрацює в Запорізькій області. Але це тільки початок, така медіатека повинна бути в кожній школі. Потім необхідні сенсорні кімнати, де діти з інвалідністю зможуть отримувати спеціалізовану допомогу, окрім навчального процесу", - зазначила вона.

Марина Порошенко також повідомила, що зараз закінчується відпрацювання програми контролю за прозорим рухом грошей, які держава виділила дітям з інвалідністю на навчання і надання спеціалізованої допомоги. 

"Плануємо, що ця програма почне працювати з 1 січня 2017 року. І ми зможемо прозоро показати рух кожної копійки, яка слідує на допомогу дитині", - поінформувала вона. 

Як уточнив голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, на території області - близько 6 тис. дітей-інвалідів, більше 30 тис. людей, які потребують інклюзивної освіти. 

Голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового шляху Люй Цзяньчжунь зазначив, що співпраця в рамках благодійного проекту "Сяйво Шовкового шляху", яка є частиною Ініціативи "Один пояс - один шлях", розпочинається у 2017 році, вона буде спрямована на дві галузі - здоров'я та освіту.

"Вклад Торгової палати на суму 5,2 млн грн - для допомоги дітям-інвалідам. Другий внесок буде спрямований на розвиток освіти. Ми надамо грант 30 студентам різних вишів України для того, щоб вони могли отримати освіту в Китаї", - сказав Люй Цзяньчжунь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-