В Україні розробили новітній ракетний комплекс

В Україні розробили новітній ракетний комплекс "Грім"

Укрінформ
Державне підприємство "НВО "Павлоградський хімічний завод" разом з державним конструкторським бюро "Південне" розробили новий оперативно-тактичний комплекс "Грім".

Про це повідомив генеральний директор заводу – головний конструктор Леонід Шиман, передає "Радіо Свобода".

За його словами, створення «Грому» розпочалось після закриття проекту зі створення оперативно-тактичного комплексу «Сапсан» 2013-го року. На розробку нового комплексу підприємство не брало коштів у держави, а залучало кредитні ресурси.

Наразі у комплексу вже є іноземний замовник, однак розробники сподіваються, що його виробництво буде замовлене й для української армії.

«Починаючи з 2013 року, ми спільно з КБ «Південне», не беручи грошей у держави, вирішили створити оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби більшою, ніж у «Сапсана», для його подальшого експорту. Україна у свою чергу, могла б придбати цей комплекс для потреб ЗСУ у 6 разів дешевше. Оскільки проектування дослідних зразків здійснюється за рахунок коштів замовника і не вимагає бюджетних коштів, то сьогодні стоїть питання про те, щоб Міноборони України розглянуло необхідність прийняття комплексу на озброєння», – розповів Шиман.

За його словами, події у Криму та на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в української армії високоточного озброєння.

Наразі розробники готуються до випробувань комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-