Вкладники Михайлівського перекрили Хрещатик, сталися сутички з поліцією

Вкладники Михайлівського перекрили Хрещатик, сталися сутички з поліцією

Фото
Укрінформ
Вкладники неплатоспроможного банку "Михайлівський" влаштували акцію протесту на Майдані Незалежності, перекривши при цьому рух проїжджою частиною вулиці Хрещатик. Вони також перекрили рух на вулиці Інститутській на перетині з Банковою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на головну вулицю столиці вийшли з плакатами кілька сотень людей. Активісти також запалили кілька димових шашок.

Водночас заступник голови "Асоціації захисту прав вкладників" Богдан Цімейко поінформував, що в акції беруть участь ошукані вкладники не лише "Михайлівського", а й банків "VAB", "Форум", "Дельта банку" та кредитних спілок. Перед цим вони провели мітинг під стінами Національного банку.

"Сьогодні о 10 годині близько 700 ошуканих вкладників проводили мітинг під стінами Нацбанку з вимогою повернути свої кошти. Наразі половина мітингувальників перекрила рух на Хрещатику, палять шини і вимагають реальних реформ у банківській системі і повернення вкрадених у них грошей", - сказав Цімейко.

Як передає кореспондент Укрінформу, правоохоронці намагалися протистояти перекриттю Хрещатика, унаслідок чого сталися сутички з мітингувальниками, один з них наразі затриманий. На місці проведення акції присутні також бійці Нацгвардії.

29 серпня Шевченківський райсуд столиці заарештував його на два місяці.

Раніше повідомлялося, що власник банку "Михайлівський" залишився винним 23 млрд гривень.

У Фонді гарантування вкладів 31 жовтня заявили, що вкладникам банку "Михайлівський", чиї гроші було вкрадено, мають їх повернути.

Фото: Любімов Євген

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-