Деканоідзе: Цього року завели 900 справ проти нечесних поліцейських

Деканоідзе: Цього року завели 900 справ проти нечесних поліцейських

Укрінформ
За 9 місяців поточного року було відкрито 900 кримінальних справ стосовно поліцейських, які скоїли протиправні дії.

Про це повідомила глава Національної поліції Хатія Деканоідзе на зустрічі з поліцейськими Київської області, які отримали сьогодні нову форму і планшети, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом 9 місяців Нацполіція відкрила 3 тисячі кримінальних справ проти чиновників, які займалися протиправними діями. Це корупція, хабарі, перевищення повноважень. Ми також відкрили 900 кримінальних справ проти поліцейських, які займалися нечистими справами", - сказала вона.

Як зазначила Деканоідзе, поліція працює, але без підтримки влади і суспільства "у нас нічого не вийде". Зокрема, за її словами, підвищення зарплат буде істотним чинником мотивації поліцейських.

У цьому контексті Деканоідзе нагадала, що зарплата представників розшуку, оперативних співробітників і слідчих збільшилася в 3 рази. "Вони отримують уже не 4600, а 10 тисяч, але цього не вистачає. Ми розуміємо, що бідна поліція не може забезпечувати правопорядок так, як нам би хотілося", - зазначила вона.

Деканоідзе наголосила, що якби поліція мала в розпорядженні хоча б 5 відсотків від задекларованих чиновниками коштів, то "я б усіх одягнула, взула, купила б машини, і у нас була б чудова поліція".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-