Канада передасть Україні 10 «швидких»

Канада передасть Україні 10 «швидких»

Укрінформ
Наприкінці листопада до України з Канади прибуде 10 автомобілів швидкої медичної допомоги, які будуть передані українським лікувальним закладам.

Про це повідомила міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Канади Марі Анн Мигайчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Автомобілі мали б прибути 27 листопада. Наскільки я розумію, зараз вони перебувають у Німеччині», - сказала Мигайчук.

За її словами, «швидкі» були пожертвувані Україні як урядами канадських провінцій, так і приватними організаціями.

«Уряд провінції Манітоба пожертвував 5 «швидких», а Саскачевану – 2. У Онтаріо до проекту долучилися приватні організації. Один чи два автомобілі приїхали і з Квебеку», - зазначила міністр.

Вона додала, що Конгрес українців Канади, який координував цей проект, «модифікував» автомобілі для потреб України.

Своєю чергою федеральний уряд Канади надав $40 тис., необхідних для доставки автомобілів до України та організації первинного навчання поводження із ними.

Після прибуття до України, швидкі будуть розподілені наступним чином: п’ять передадуть до Харкова, три – до Сєвєродонецька і по одній до лікувальних закладів Тернополя та Чернівців.

Нагадаємо: міністр Мигайчук нині перебуває із першим офіційним візитом в Україні, за підсумками якого очікується укладення угоди про сприяння Канади у підвищенні виробничої безпеки українського гірничо-видобувного сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-