НАЗК зможе почати перевірки декларацій лише у грудні - нардеп

НАЗК зможе почати перевірки декларацій лише у грудні - нардеп

Укрінформ
Нардеп, представник комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Юрій Дерев'янко заявив, що НАЗК досі не ухвалило рішення щодо процедури здійснення перевірок е-декларацій, тому реальна перевірка може розпочатися лише у грудні.

Про це він заявив на засіданні комітету у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді НАЗК сьогодні ще не ухвалив рішення про порядок проведення перевірок. Це надзвичайно важливо. Це рішення мало би теоретично набути чинності не пізніше 7 листопада, бо ті, хто подав 30 числа декларацію, мають сім днів на виправлення. З 8 листопада НАЗК мало б приступати до перевірок декларацій. Але цього рішення досі немає... НАЗК зможе здійснювати ці перевірки орієнтовно через півтора місяці", - сказав Дерев'янко.

Він пояснив, що 26 жовтня було опубліковано на офіційному веб-сайті НАЗК проект щодо порядку проведення перевірок декларацій, а протягом місяця, згідно із законодавством, до НАЗК можуть надходити пропозиції до цього проекту.

"Після цього має бути ухвалений документ, відправлений в Мін'юст, загюстований ним, тоді через 10 днів він набуде чинності. Не складно порахувати, що це буде приблизно кінець грудня", - сказав депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-