Черниш: Шукаємо інші способи вирішення проблем переселенців

Черниш: Шукаємо інші способи вирішення проблем переселенців

Укрінформ
Вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України, не має обмежуватися лише соціальними виплатами. 

Про це заявив міністр з тимчасово окупованих територій та ВПО Вадим Черниш, інформує прес-служба відомства

"Сьогодні ми намагаємося вирішувати питання зміни окремих підходів і запропонувати уряду та всьому суспільству інші способи вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. А саме: створення умов для пошуку роботи, економічне відновлення, забезпечення доступу до соціальної інфраструктури як місцевим жителям, так і внутрішньо переміщеним особам. Окрім соцвиплат у людей існує багато інших потреб", - сказав Черниш.

За його словами, Міністерством підготовлений спеціальний план, у якому чітко зазначено, який саме державний орган влади залучатиметься до процесу вирішення проблем переселенців з Донецької та Луганської областей. Для цього потрібно скоординувати зусилля усіх відомств.

За результатами дослідження, проведеного компанією German Advisory Group, частина економічно грамотних активних переселенців обрала регіони, де ситуація на ринку праці сприятлива. Друга частина - люди, які або не можуть знайти роботу за фахом, або не в працездатному віці. Ці особи потребують соціального захисту, компенсацій та гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-