Прикордонника судитимуть за хабар у 700 тисяч гривень

Прикордонника судитимуть за хабар у 700 тисяч гривень

Укрінформ
На Миколаївщині судитимуть начальника відділу прикордонної служби «Миколаїв» Херсонського прикордонного загону, якого піймали на хабарі в 704 тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України.

«Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника відділу прикордонної служби «Миколаїв» Херсонського прикордонного загону та його пособника. У травні 2016 року посадовця було викрито в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 27,5 тис.дол.США, що на той час становило майже 704 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зловживаючи службовим становищем, заповзятливий майор побудував схему власного збагачення за рахунок інших осіб. Протягом трьох місяців при посередництві свого знайомого він одержував неправомірну вигоду від представників комерційних структур за здійснення прикордонного контролю іноземних суден у стислі строки та без виявлених порушень.

Після отримання чергового «траншу» хабара зловмисника разом з його пособником затримано правоохоронцями.

Наразі до суду спрямовано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-