МОЗ уклало ще одну угоду про закупівлю ліків на 2016 рік

МОЗ уклало ще одну угоду про закупівлю ліків на 2016 рік

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я підписало угоду щодо закупівлі ліків за кошти держбюджету 2016 року з британською закупівельною агенцією Crown Agents.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ. 

"Міністерство охорони здоров'я України підписало нову угоду про співпрацю з Crown Agents щодо поставок ліків та засобів медичного призначення, які будуть фінансовані з державного бюджету України 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже третій договір із чотирьох, який МОЗ підписало з міжнародними організаціями, щоб запустити процес закупівель лікарських засобів та медичних препаратів за кошти держбюджету 2016 року. Торік між МОЗ України та Crown Agents був підписаний контракт на закупівлю та поставку онкологічних виробів медичного призначення для дітей та дорослих пацієнтів на суму 32 млн долл. США.

На даний момент, за повідомленням МОЗ, Crown Agents завершили 92% всіх поставок за цим контрактом, а решта поставок мають бути завершені до 7 грудня 2016 року. Поставки 314 виробів медичного призначення проводяться з боку 29 компаній, 45% з яких є прямими виробниками.

Як повідомляв Укрінформ, вже підписано договори на закупівлю ліків, вакцин та лікарських засобів за державними програмами лікування на 2016 рік з ПРООН та ЮНІСЕФ.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що планується створити незалежну державну агенцію з закупівель за державними програмами лікування. За словами Супрун, МОЗ формуватиме замовлення ліків та вакцин, а агенція займатиметься проведенням тендерів, закупівлею та доставкою до України. Створення структури триватиме протягом 2016-2017 років. У 2018 році в режимі пілотного проекту цій агенції буде передана закупівля за 5 держпрограмами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-