СБУ отримала запит щодо прослуховування журналістів УП

СБУ отримала запит щодо прослуховування журналістів УП

Укрінформ
У СБУ отримали запит щодо прослуховування телефонів працівників інформаційного ресурсу "Української правди" протягом року, але не можуть надати таку інформацію згідно з чинним законодавством про нерозголошення.

Про це сказав керівник апарату служби СБУ Олександр Ткачук в ефірі телеканалу 112-Україна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже відповідали офіційно на запит журналістів "Української правди" з цього питання... Постановка цього питання ставить нас у глухий кут, і ми з дивуванням дивимося на те, що відбувається, тому що згідно з законом, і журналісти про це знають, закон забороняє нам говорити про те, чи здійснюються заходи негласного контролю, заходи, що пов'язані з тимчасовим обмеженням прав і свобод людини. Прямо сказати прослуховується, чи не прослуховується телефон якихось людей ми не можемо. Нам це забороняє закон", - сказав Ткачук. 

На питання журналістів, чи пов'язано прослуховування працівників СБУ з розслідуванням справи смерті відомого журналіста Павла Шеремети, Ткачук прямо не відповів. 

Він зазначив, що у разі відповідних доказів, які мають журналісти "Української правди" в своєму арсеналі, співробітники СБУ готові розглянути ці докази.

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція долучила до справи про вбивство журналіста Павла Шеремета матеріали про прослуховування співробітників інтернет-видання "Українська правда". 

Журналісти "Української правди" просять Президента, голову СБУ, голову МВС та керівника Нацполіції пояснити, для чого здійснюється прослуховування працівників видання протягом року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-