В Україні вперше відбудеться конкурс робітничих професій

В Україні вперше відбудеться конкурс робітничих професій "WorldSkills"

Укрінформ
Про це заявив голова громадської організації "WorldSkills Ukraine" Сергій Рибак на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми відвідали декілька країн, вивчили досвід, побували на національних першостях, які проводяться за системою "WorldSkills". Приїхали з думкою, що це потрібно, прийшов час і Україні приєднатися до цього світового руху і, дякуючи Прем'єр-міністру, який дав доручення на старт в Україні цього руху, нам вдалося разом з Міністерством освіти і науки, Міністерством соціальної політики, Центром зайнятості підготувати цей конкурс. Вперше 31 жовтня в Україні буде відкриватися перший національний чемпіонат "WorldSkills Ukraine". Це стартовий пілотний чемпіонат і проходитиме у 11 компетенціях", - сказав Рибак.

Він розповів, що громадське об'єднання вивчило досвід цієї світової організації, яка існує уже понад 70 років. До її складу входять 76 країн і вона займається популяризацією професійно-технічних навиків. За словами Рибака, робиться це різними методами, і конкурс - один з інструментів такої популяризації. Він проходить один раз на два роки за більш ніж 50 компетенціями.

Голова ГО зауважив, що в Україні над організацією конкурсу півроку працював оргкомітет, який очолював заступник міністра освіти і науки.

"Ми сподіваємося, що це буде початком не лише самих змагань, які ми плануємо проводити щороку, відбираючи кращих працівників, які будуть змагатися на світових першостях. Це буде початком самої реформи і приєднання усієї системи професійно-технічної освіти до європейських стандартів", - наголосив Рибак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-