Порошенко каже, що подвоєння

Порошенко каже, що подвоєння "мінімалки" - спільна позиція влади

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3200 грн є спільною позицією глави держави, уряду та парламенту.

Про це він сказав у відеозверненні, розміщеному на офіційному сайті глави держави. 

«Сьогодні після ретельного обговорення з Прем'єр-міністром ухвалено важливе політичне рішення великої соціальної ваги. Воно є спільною моєю позицією, позицією Прем'єр-міністра України, уряду та фракцій коаліції. Разом з побудовою Збройних Сил України першим пріоритетом влади, як тільки з'явилася ця можливість, стає боротьба з бідністю», - прокоментував Порошенко ініціативу щодо підвищення мінімальної зарплати.

Президент також підкреслив, що «агресія Російської Федерації проти нашої держави не є виправданням у зволіканні з реформами, які ми робимо в умовах війни».

Глава держави зауважив, що не може бути так, щоб людина, яка працює повний робочий тиждень, отримувала стільки ж, як і той, хто не працює та отримує допомогу з безробіття.

«Я звернувся до уряду та парламенту вжити вичерпних заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу», - наголосив він.

За словами Порошенка, підвищення мінімальних зарплат стосуватиметься 4 млн працюючих українців, рівень оплати яких сьогодні становить 1450 грн.

Він також пообіцяв, що рішення про встановлення мінімальних зарплат не менше 3200 грн буде обов'язковим до виконання як для державного, так і для приватного сектору економіки.

«Це рішення є боротьбою з бідністю і захистом працюючої людини. І відрив мінімальної заробітної плати від розрахунку прожиткового мінімуму дає випереджаюче зростання мінімальної заробітної плати в найближчі роки», - зауважив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-