Ті нардепи, які не хотіли люстрації, тепер саботують е-декларування - активісти

Ті нардепи, які не хотіли люстрації, тепер саботують е-декларування - активісти

Укрінформ
Усі ті народні депутати України, які заважали процесу проведення люстрації, наразі саботують електронне декларування.

Про це заявила голова Ради ГО "Громадський люстраційний комітет" Олександра Дрік на прес-конференції в Укрінформі.

“Із того саботажу, який ми спостерігаємо, розуміємо, що ті самі люди, які не хотіли, щоб працювала люстрація, сьогодні не хочуть, щоб працювало електронне декларування”, - сказала Дрік.

За її словами, наразі у Верховній Раді є міжфракційне депутатське об’єднання, яке називається “Заборонено забороняти”, до нього входять більшість колишніх союзників Януковича. “Із 36 депутатів, які входять у це об’єднання, 25 голосували за диктаторські закони “16 січня”, 24 підписалися під поданням про скасування люстрації, 24 підписалися під поданням про скасування електронного декларування”, - зауважила експерт.

Таким чином, на переконання голови Ради ГО, електронне декларування також знаходиться під загрозою скасування, в тому числі через Конституційний суд, який наразі вирішує долю люстрації.

“Це означає, що якщо ми не зможемо добитися звільнення тих суддів Конституційного суду, які не мають права виносити рішення іменем України, вони загрожують і електронному декларуванню в тому числі”, - наголосила Дрік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-