У Кличка сказали, що треба для офіційного визнання добровольців АТО

У Кличка сказали, що треба для офіційного визнання добровольців АТО

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили проект рішення "Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України". 

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Відповідно до проекту рішення, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань та брала участь в бойових діях на сході України, але не ввійшла до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та інших військових формувань і правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що для отримання статусу бійця-добровольця, необхідно через канцелярію Київради надати наступні документи:

-заяву довільної форми на ім'я заступника Київського міського голови-секретаря Київради з проханням щодо надання статусу бійця-добровольця АТО;

-копію паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру фізичної особи;

-автобіографію;

-довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входить до складу добровольчого батальйону, із зазначенням терміну перебування в зоні проведення АТО;

-письмові свідчення не менше як двох свідків, які разом брали участь в бойових діях та отримали статус УБД, або інваліда чи учасника війни.

Розглядатиме присвоєння відповідного статусу окрема Комісія з питань надання статусу бійців-добровольців АТО у м. Києві.

Статус бійця-добровольця АТО може надаватись посмертно. У такому випадку право на оформлення відповідного статусу одержують законні правонаступники бійця-добровольця АТО.

Відповідне рішення також погодила постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-