Росія нахабно порушує права людини обшуком журналістки - МІП

Росія нахабно порушує права людини обшуком журналістки - МІП

Укрінформ
Російська Федерація продовжує нахабно порушувати усі конвенції, які стосуються прав людини.

Так прокоментував заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко в ефірі «112 Україна» інформацію про обшук української журналістки Ксенії Бабич у Москві.

«Вчергове ми переконуємося, що на території РФ відбувається постійне неправомірне нахабне порушення будь яких нормативних документів щодо прав людини, будь-яких свобод людей на цій території», - сказав Біденко

За його словами, РФ - це територія безкарності, недотримання своїх же власних нормативних документів.

«МІП буде вдячне, якщо канал «112» буде тримати нас у курсі ситуації, і якщо зараз ми говоримо лише про обшуки, то сподіваюся, що на цьому усе закінчиться. А якщо, не дай Боже, щось відбуватися далі, будемо вдячні, якщо ми нас будете оперативно нормувати і ми будемо підключатися, підключати міжнародні, правозахисні організації», - сказав Біденко.

Раніше стало відомо, що у Москві оперативники Слідчого комітету провели обшуки в квартирі прес-секретаря «Правової ініціативи», стрингера «112 Україна» Ксенії Бабич.

Обшук проходив до світанку у рамках справи стосовно прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського.

Як повідомлялося, 30 вересня Слідчий комітет Російської Федерації (СК РФ) порушив кримінальну справу стосовно лідерів «Правого сектора» Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпицького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших. Їх обвинувачують в екстремізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-