Росія відмовила Україні в екстрадиції Сенцова

Росія відмовила Україні в екстрадиції Сенцова

Документ
Укрінформ
Росія відмовила Україні в екстрадиції Сенцова 

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

«Росія відмовила в передачі Олега Сенцова», - йдеться в повідомленні.

Також Пєтухов опублікував текст відповіді Міністерства юстиції Російської Федерації Міністерству юстиції України. У повідомленні Мін'юсту РФ говориться, що передача Сенцова в Україні неможлива через те, що він «є російським громадянином».

«З огляду на положення частини 1 статті 6 Федерального закону від 31.05.2002 р № 62-ФЗ «Про громадянство Російської Федерації », згідно з якими російський громадянин, що має також інше громадянство, розглядається Російською Федерацією тільки як громадянин Росії ... відсутність між Росією і Україна міжнародного договору, що регулює питання подвійного громадянства, а також у зв'язку з тим, що Сенцов О.Г. є російським громадянином, передача в Україну цього засудженого відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 роки неможлива», - йдеться у відповіді Міністерства юстиції РФ.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованими звинуваченнями до 20 років колонії суворого режиму і в даний час відбуває термін в Якутську.

У березні омбудсмен Росії у щорічній доповіді РФ повідомив про офіційне визнання українського громадянства політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Апарат уповноваженого з прав людини (УППЛ) при президенті Росії уточнив, що позиція щодо українського громадянства Олега Сенцова і Олександра Кольченка – це "персональна оцінка проблеми" омбудсменом РФ, а не "консолідована позиція всіх гілок влади Російської Федерації і окремих держвідомств".

В Апараті УППЛ також уточнили, що "Уповноважений у листуванні з компетентними російськими органами", залученими до справи Сенцова і Кольченка, наполягав на тому, що вони залишаються громадянами України, незалежно від наявності у них громадянства Росії, гіпотетично набутого на підставі так званого Договору" (так званий "договір" про "прийняття Республіки Крим у склад Російської Федерації", що легітимізує окупацію). Однак позиція Сенцова і Кольченка полягає в тому, що вони є виключно громадянами України, а це керівництвом РФ офіційно і консолідовано не визнається.

Документ: Sergiy Petukhov

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-