Деканоідзе: Повторні злочини скоїли 10% звільнених за

Деканоідзе: Повторні злочини скоїли 10% звільнених за "законом Савченко"

Укрінформ
Глава Нацполіції пов`язує зростання злочинності до 23% зі станом економіки в країні та соцзабезпеченням громадян.

Про це вона заявила під час свого виступу на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Статистика показує зростання злочинності на 23 відсотки. Але я хочу сказати, що ніколи не вважала показниками роботи правоохоронної системи статистику, тому що у пострадянських країн великий досвід маніпуляції зі статистичними даними. На зростання злочинності впливає стан економіки в країні та соціального забезпечення, рівень безробіття", - сказала Деканоідзе.

За її словами, більшість злочинів пов`язана з  крадіжками, шахрайством та викраденнями автомобілів. В основному злочини скоюють безробітні. Також, за словами керівника Нацполіції, зростанню злочинності сприяє великий потік зброї із зони АТО. Крім того, повторні злочини скоїли 10% звільнених за "законом Савченко".

Деканоідзе вважає, що через ліберальне законодавство організована злочинність почувається в нашій країні "як у раю". "Дуже важливий вплив зовнішніх факторів. Наприклад, їх головне завдання - це розхитати  через кримінальних авторитетів  внутрішню безпеку в країні, у тому числі нівелювати очікування суспільства та дискредитувати важливі державні установи", - зазначила посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-