Президента просять дати

Президента просять дати "Героя України" воїну-співаку Василеві Сліпаку

Укрінформ
Присвоїти звання «Герой України» Василю Сліпаку, який добровольцем пішов в АТО і загинув там від кулі снайпера, просять Главу держави земляки співака. Від їх імені до Президента звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

«Міський голова Львова від імені громади міста звернувся до Президента України з ініціативою присвоїти звання «Герой України» львів’янину Василю Сліпаку, який загинув у зоні АТО.  В зверненні, зокрема мовиться: мужній вчинок львів’янина Василя Сліпака вся Україна пам’ятатиме довго. Талановитий молодий співак відмовився від успішної кар’єри в Європі, повернувся на Батьківщину боронити її право на незалежність, територіальну цілісність і вільність. Він віддав своє життя заради усіх нас, українців, заради мирного неба над нашою головою. Це вчинок справжнього Героя», - зазначила речниця міського голови Христина Процак.

Мер висловив переконання усіх мешканців Львова в тому, що такий вчинок Василя Сліпака достойний найвищого визнання. Присвоєння йому почесного звання «Герой України» посмертно буде виявом від усіх українців якнайбільшої пошани та вдячності.

Як повідомлялось, Сліпак загинув 29 червня цього року під час наступу добровольчого батальйону, в якому він воював, на позиції бойовиків. Куля снайпера влучила йому в шию. Поховали світову оперну зірку у рідному Львові. Тоді ж  Президент посмертно нагородив воїна-співака орденом "За мужність" І ступеня. У день Захисника України на школі, де навчався  Сліпак було відкрито меморіальну дошку.

Фото: ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-