Канаду закликають продовжити військову тренувальну місію в Україні

Канаду закликають продовжити військову тренувальну місію в Україні

Укрінформ
Канадська опозиція виступає за продовження військової тренувальної місії UNIFIER в Україні.

Про це заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що тренувальну місію слід подовжити. Війна на Донбасі не припинилася, Росія та її посіпаки у Донецьку та Луганську знову порушують мінські угоди. Важливо, аби ми залишалися частиною тренувальної місії, забезпечуючи здатність та готовність ЗСУ захищати Україну», - сказав Безан.

Він додав, що переймаючи досвід Західних спеціалістів, українська армія наближається до стандартів НАТО. «Однією із основних причин спільного із США та Великобританією проведення тренувальної місії в Україні є підтягнення ЗСУ до стандартів НАТО. Це є в інтересах усіх людей, зацікавлених у безпеці Східної Європи», - наголосив тіньовий міністр.

За його словами, участь канадських військовослужбовців у навчанні українських воїнів «дуже корисна та допомагає рятувати життя».

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам'янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-