«Потерпілі» у справі Чийгоза не бачили його на мітингу 26 лютого

«Потерпілі» у справі Чийгоза не бачили його на мітингу 26 лютого

Укрінформ
У Сімферополі проходить чергове засідання суду в справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, на якому заслухали свідка і «потерпілого».

Про це повідомляє адвокат Микола Полозов в Facebook.

«Першим потерпілим, викликаним сьогодні до суду, була Постна Марина Анатоліївна - мачуха загиблого Постного Ігоря Андрійовича. Нічого конкретного вона повідомити не змогла. Стосовно дій Чийгоза і його причетності до «масових безпорядків» їй також нічого не відомо», - написав Полозов.

Наступним був потерпілий Івкін Олексій Валерійович, до початку подій колишній громадянин РФ. Він розповів, що 23 лютого 2014 року вступив до 9-ї роти «народного ополчення». У подіях 26 лютого 2014 року постраждав «від кількох ударів по обличчю, отриманих від невідомої людини». Після тисняви опинився в гущі «проукраїнського» мітингу, але ніхто з його учасників не виявляв до нього агресії, він безперешкодно залишив внутрішній двір Верховної Ради АРК і поїхав на роботу. Ахтема Чийгоза Івкін також не бачив, нічого про його дії повідомити не зміг.

Почалося сьогоднішнє засідання «з традиційного клопотання захисту про доставлення Ахтема Чийгоза до зали суду, також традиційно залишеного судом без розгляду». Наприкінці засідання «судді», за клопотанням «прокурора», прийняли рішення про примусовий привід ще 10 потерпілих, які відмовляються добровільно з'явитися до суду, на наступні дати судових засідань. Наступне засідання почнеться в середу о 9:30.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безпорядків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-