Порошенко  обіцяє нацгвардійцям півтисячі квартир

Порошенко обіцяє нацгвардійцям півтисячі квартир

Укрінформ
Бійці Національної гвардії України у 2017 році отримають близько 500 квартир, для цих потреб у держбюджет закладено 200 мільйонів гривень.

Про це заявив у понеділок Президент Петро Порошенко під час вручення сертифікатів на житло особовому складу Національної гвардії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І в 2017 році закладено ще 200 млн. І ми робимо все можливе для того, аби кожна копійка, яка виділяється із державного бюджету, використовувалася максимально ефективно. Майже 500 квартир за нашими розрахунками мають отримати нацгвардійці у 2017 році”, - сказав Порошенко.

Так, за словами Президента, починаючи з 2014 року першим пріоритетом витрачання державних коштів було те, аби сформувати військове формування. “Витратити кошти на озброєння, навчання, забезпечення боєздатності, але важливою частиною цієї боєздатності є те, куди повертаються наші воїни - додому. Аби у них була квартира, аби їх вдома чекала родина, щоб коли вони думали, що вони захищають Батьківщину, ця Батьківщина мала конкретні риси”, - зауважив він.

Порошенко підкреслив, що нині держава нарешті отримала змогу приділяти належну увагу забезпеченню житлом українських захисників. Зокрема, за підсумками минулого року військовослужбовці Національної гвардії отримали 318 квартир. У 2016 році на житло гвардійців держава виділила майже 122 млн грн. Наразі триває будівництво об’єктів житлового призначення на 374 квартири: у Харкові, Хмельницькому, Вінниці, Дніпрі, Львові, Одесі та Київській області.

“Цифри, які я назвав, дуже добре виглядають у порівнянні з нулями, які характеризували ситуацію ще кілька років тому, де роками бійці внутрішніх військ та інших військових підрозділів взагалі не отримували житла”, - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-