Прем’єр: нині Пенсійний фонд –

Прем’єр: нині Пенсійний фонд – "діра" для бюджету і виклик для пенсіонерів

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що нинішній пенсійний фонд, дефіцит якого становить майже 150 млрд гривень, є "дірою" для Держбюджету і викликом для пенсіонерів.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

"Це діра майже у 150 млрд. І це величезний виклик для всієї держави. Для тих, хто вже зараз пенсіонери – це виклик де-факто. Бо третина людей в країні сидять на мінімальній пенсії. Це – знущання. Таку систему треба перебудовувати", - зазначив керівник уряду.

При цьому Прем'єр сказав, що сьогодні в державі є чимало і інших проблем, "які не вирішувались десятиріччями".

"В Україні два з половиною мільйони громадян, які не роблять внески до Пенсійного фонду. Але коли вони виходять на пенсію, вони йдуть до ПФ за пенсією, як по свячену воду. Чи це справедливо стосовно десятків мільйонів інших громадян? Ні, несправедливо. Тут треба теж знайти рішення", - підкреслив Гройсман.

На його переконання, усім представникам влади і кожному громадянину нині потрібно задуматись, яку Україну ми передамо нащадкам, оскільки останнім часом, за його словами, більшість політиків "сповідували принцип: після мене хоч потоп".

"Таке враження, що виконавча влада працювала як тимчасовці. Саме тому немає стратегічного бачення, системного бачення розвитку країни, немає розуміння місця України на мапі Європи і світу. Подивіться на потенційні можливості нашої держави! У нас є все, щоб бути серйозною, економічно-сильною країною. Але чому цього не відбувається? Бо корупція, олігархи десь щось вкрали, десь щось змонополізували і так далі. Митниця – корупція, медицина – корупція... Не можу цього зрозуміти", - зауважив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-