Нардеп заявляє про сплеск домашнього насильства: 165 тисяч звернень

Нардеп заявляє про сплеск домашнього насильства: 165 тисяч звернень

Укрінформ
Верховна Рада може ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію) наприкінці жовтня чи на початку листопада.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила народний депутат від фракції БПП Ірина Луценко.

"Ми не можемо не гордитися з Міністерством соцполітики завершенням проекту з ратифікації Стамбульської конвенції. Думаю, що до кінця жовтня - на початку листопада суспільство матиме інформацію, що Україна вже ратифікувала конвенцію про запобігання та протидію домашньому насильству", - сказала вона.

Крім того, за її словами, також підготовлені інші законопроекти, необхідні для реалізації зазначеної Конвенції.

Луценко зауважила, що останнім часом в Україні спостерігається "сплеск випадків" домашнього насильства. Так, вона навела офіційні дані правоохоронних органів, відповідно до яких щороку, починаючи з 2010 року, в нашій державі фіксували 100 тисяч звернень у зв'язку з насильством у сім'ї, у 2015 році ця цифра становила 150 тисяч, а за 9 місяців 2016 року - 165 тисяч.

Парламентарій підкреслила, що це лише офіційна статистика, а ще багато випадків насильства "ховаються за зачиненими дверима квартири, хати, будинку". У цьому зв'язку Луценко наголосила на важливості переведення питання вирішення проблеми домашнього насильства на державний рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-