Польські політики хочуть показати

Польські політики хочуть показати "Волинь" в Україні

Укрінформ
МЗС Польщі повинно докласти зусилля, аби фільм "Волинь" було показано в Україні.

Про це сьогодні у Сеймі заявили депутати опозиційного правоконсервативного угруповання Kukiz’15, інформує кореспондент Укрінформу.

"Фільм "Волинь" є дуже важливим для польської громадської думки, але також дуже важливим для польсько-українських відносин і громадської думки в Україні. Хочемо звернутися до МЗС, аби воно доклало максимальних зусиль і зробило усе можливе, аби фільм було популяризовано і розрекламовано в Україні",- заявив депутат Бартош Юзвяк.

Він висловив сподівання, що новий посол Польщі в Україні Ян Пєкло активно працюватиме на тим, щоб "Волинь" було показано в Україні, і щоб його могла побачити українська влада і суспільство.

"Це в національних інтересах Польщі і сподіваюся, що МЗС і наш посол це розуміють і докладуть максимум зусиль, аби реалізувати національні інтереси країни",- підкреслив Юзвяк.

За його словами, польсько-українська співпраця повинна спиратися на правді, а фільм розкриває багато питань, що стосуються Волинського злочину і "геноциду".

"Сучасні народи, які хочуть будувати спільну цивілізацію в Європі, повинні погоджуватися з історичною правдою",- наголосив депутат.

Фільм "Волинь" польського режисера Войцєха Смажовського потрапив у п’ятницю, 7 жовтня, у широкий прокат в Польщі. Сцени фільму розгортаються упродовж 1939-1945 років на Волині і включають, зокрема, період, який увійшов до історії під назвою Волинська трагедія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-