Міносвіти відкликало зі шкіл непатріотичний посібник з російської мови

Міносвіти відкликало зі шкіл непатріотичний посібник з російської мови

Укрінформ
Міносвіти вилучило з навчального процесу посібник з російської мови через невідповідність його змісту патріотичним засадам виховання.

Про це повідомляє прес служба Міністерства освіти та науки.

"Комісія з педагогіки та методики початкового навчання Науково-методична рада з питань освіти МОН скасувала гриф "Схвалено для використання у загальноосвітніх закладах" навчальному посібнику "Русский язык. 3 класс: отрывные карточки: к учеб. Е. И. Самоновой, В. И. Стативки, Т. В. Поляковой",- йдеться у повідомленні.

Відповідний лист про неможливість використання цього посібника у навчально-виховному процесі через невідповідність змісту сторінок про державні символи Росії засадам патріотичного виховання учнів уже розіслано обласним органам управління освіти та керівникам закладів освіти.

Інститут модернізації змісту освіти повідомляє, що видавництвом "Ранок" уже вилучило зазначений посібник з продажу.

Крім того, Інститут модернізації змісту освіти повторно звернувся до освітян з вимогою замінити текстові матеріали окремих вправ у шкільних підручниках з російської мови для 3 класу, для шкіл з української мовою навчання, що містять інформацію про державні символи Росії. Відповідний фрагмент виправленої сторінки був надрукований видавництвом "Генеза" у 2014 році та надісланий до регіональних книжкових баз.

В Інституті Модернізації змісту освіти наголошують, що загальноосвітнім навчальним закладам забороняється працювати за вищенаведеним підручником без відповідної заміни текстового матеріалу на с. 10.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-