КМДА: 40

КМДА: 40 "будинків Войцеховського" можуть залишитися без тепла

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації заявляють, що 40 об'єктів забудовника Войцеховського не готові до підключення опалення.

Про це під час засідання антикризового штабу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу зупинитися на об'єктах групи Войцеховського. Ми провели детальний аналіз цих будинків і зробили висновок, що 40 об'єктів не готові до того, щоб опалюватися і проходити опалювальний сезон, в яких вже заселені люди і продовжують заселятися, в яких продовжується продаж квартир. Люди вводяться в оману, і фактично така ситуація може призвести до надзвичайних наслідків у зимовий період, коли будуть морози сильні, можуть не витримати енергетика й інші проблеми", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що люди повинні знати, що дуже небезпечно перебувати в цих будинках, з огляду на настання сильних холодів.

Водночас, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Генеральної прокуратури з проханням пришвидшити розслідування справи забудовника Войцеховського.

"Ситуація дуже складна. Войцеховський зараз перебуває під домашнім арештом, але я зробив акцент до міністра МВС, до прокурора, що ті об'єкти, якими він керує, діяльність його продовжується. Продовжується продаж квартир, в яких немає генплану, немає умов, щоб підключити ці об'єкти. В цьому напрямку нам потрібно вивчати кожен з цих об'єктів", - сказав Кличко.

Він доручив управлінню інформаційного забезпечення дати перелік об'єктів, які сьогодні влада не може підключити до комунікацій, і поінформувати всіх мешканців, а також окремо по кожному об'єкту вирішувати ситуацію з правоохоронними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-