Уряд внесе в Раду зміни до

Уряд внесе в Раду зміни до "закону Савченко" - Гройсман

Укрінформ
Уряд найближчим часом запропонує Верховній Раді внести зміни до "закону Савченко", а наступним кроком стане пропозиція щодо посилення відповідальності для тих громадян, які скоїли тяжкі злочини не вперше.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Страшна цифра - 27 навмисних убивств, 12 зґвалтувань, розбої, крадіжки, пограбування. За такі злочини треба давати пожиттєве ув'язнення, а не давати можливості через закон виходити на волю тим, хто починає виходити та знову вбивати", - сказав Гройсман.

За його словами, таку позицію Кабміну підтримує і Президент і Голова Верховної Ради України.

Крім того, додав Прем'єр, наступним кроком стане внесення у парламент підготовленого МВС законопроекту щодо збільшення відповідальності за тяжкі злочини.

Нагадаємо, Верховна Рада України 26 листопада 2015 р. прийняла закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Неофіційна назва документа - "закон Савченко". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Глава МВС Арсен Аваков закликав парламентаріїв внести зміни до закону зв'язку з тим, що людей, які вийшли на волю за цим документом, масово викривають у повторному скоєнні злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-