У меморандумі з МВФ про підвищення пенсійного віку не йдеться - Розенко

У меморандумі з МВФ про підвищення пенсійного віку не йдеться - Розенко

Укрінформ
Нині в уряді та в меморандумі МВФ про підвищення пенсійного віку питання не порушується.

Про це у Фейсбуці написав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"З огляду на весь цей шум, який сьогодні піднімається в ЗМІ, я хочу чітко заявити: ні в меморандумі з МВФ, ні в уряді мова про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йде", - написав Розенко.

Він зазначив, що питання підвищення пенсійного віку порушувалося на всіх переговорах з МВФ - і в 2005, і в 2008 роках, але сам пенсійний вік тоді ніхто не піднімав.

"У переговорному процесі з МВФ я щонайменше з 2005 року. Тому можу сказати, що на всіх переговорах з МВФ це питання стояло. Але ми ні в 2005, ні в 2008 році не піднімали пенсійний вік. Єдині, хто підняли пенсійний вік - це Янукович з Азаровим у 2011", - наголосив Розенко.

Він підкреслив, що позиція уряду щодо підвищення пенсійного віку принципова, і відбуватиметься підвищення пенсійного віку лише після того, як буде підвищено рівень і якість життя українців.

"Наша позиція абсолютно чітка і принципова - сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших співгромадян. Це питання можна буде розглядати лише у перспективі: після того, коли ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше - різко збільшиться тривалість життя в нашій країні", - додав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-