Арешт українського журналіста Сущенка не випадковий - Безсмертний

Арешт українського журналіста Сущенка не випадковий - Безсмертний

Укрінформ
Затримання і арешт у Росії українського журналіста, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка не були випадковими, у ФСБ є цілі інструкції, кого і в чому можна звинувачувати.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив посол України у Республіці Білорусь Роман Безсмертний.

"Чим більш резонансна фігура, тим більша ймовірність, що вона може стати заручником (в РФ - ред). У ФСБ розписані цілі інструкції, кого і в чому можна звинуватити. Сущенко був обраний не випадково. Ця ціль без прізвища давно була обіграна", - зазначив він.

При цьому Безсмертний додав, що також є така категорія, до якої ФСБ не може пред'явити якісь претензії. "Насправді ми маємо справу з постсовковою системою діяльності спецслужб. Не треба нехтувати цими речами. В тому числі і на території Республіки Білорусь, і на території Республіки Казахстан, тому що там загальна митна прикордонна зона", - сказав він.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово" і звинувачують у шпигунстві.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну вчора  вдалося потрапити до підзахисного. Консула до журналіста не пускають.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-