Міноборони витратить у 2017 році на озброєння та техніку 11,5 млрд грн

Міноборони витратить у 2017 році на озброєння та техніку 11,5 млрд грн

Укрінформ
У 2017 році Міністерство оборони України планує спрямувати близько 11,5 млрд грн на розвиток озброєння та військової техніки.

Про це заявив під час брифінгу у вівторок у Києві речник Міністерства оборони України підполковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 11,5 млрд із нового оборонного бюджету планується розподілити на розвиток озброєння та військової техніки та близько 3 мільярдів - на підготовку Збройних Сил", - повідомив він.

Речник нагадав, що Міністерству оборони в держбюджеті на 2017 рік передбачено 64 млрд грн, або майже 2,5% ВВП.

"Зазначені видатки майже на 12 млрд грн, або на 23% більші порівняно з 2016 роком. Крім того, в державному бюджеті на наступний рік передбачається надання Міністерству оборони державних гарантій на суму 4 млрд грн", - повідомив Гуцуляк.

Він також сказав, що зазначений обсяг видатків становитиме харчування особового складу, медичне та санаторне забезпечення, оплата комунальних послуг та енергоносіїв з урахуванням підвищення тарифів, виплата грошового забезпечення, заробітної плати та одноразової грошової допомоги, а також будівництво та придбання житла для військовослужбовців на суму понад 750 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-