З початку року 230 поліцейських упіймали на порушеннях – Деканоідзе

З початку року 230 поліцейських упіймали на порушеннях – Деканоідзе

Укрінформ
Протягом дев'яти місяців були затримані по гарячому сліду близько 230 поліцейських, "які нечесно виконували свої завдання".

Про це заявила керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе в понеділок на брифінгу в Києві, презентуючи результати атестації в Нацполіції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було дуже багато сказано міфів про суб'єктивні підходи та об'єктивні підходи до атестації. І звісно, дуже багато експертів виступають по телебаченню, одні говорять, що "ось з Нацполіції звільнили всіх професіоналів" - це перша частина експертів обвинувачує нас у цьому. І друга частина експертів і політологів, люди, які кажуть, що розуміються в правоохоронній системі, - "ось нікого не звільнили з Нацполіції, тому що атестація нереальна". Скажіть мені, будь ласка, чому атестація нереальна, якщо ми з Нацполіції звільнили 5257 осіб?", - запитала вона.

За словами Деканоідзе, понад 4 тисячі осіб втратили свої високі посади і зараз працюють "звичайними рядовими співробітниками".

Деканоідзе наголосила, що атестація - це перша хвиля очищення, тому що "структура, яка багатьма десятиліттями не виправдала надії суспільства, має зазнавати постійного очищення, тому що це дуже важливо для правоохоронної системи, яка реформується і змінює свою суть".

Водночас керівник Нацполіції заявила, що протягом дев'яти місяців були затримані по гарячому сліду близько 230 поліцейських, "які нечесно виконували свої завдання".

Деканоідзе наголосила, що паралельно з тим, як проходила атестація, в кожному регіоні України були оголошені конкурси для відбору кандидатів на роботу в Нацполіцію.

"Це означає, що протягом кількох місяців у Нацполіції кожний третій буде новою людиною, тобто нові слідчі, нові дільничні... Тож, я дуже сподіваюся, що нові люди, які поступово приходитимуть працювати в Нацполіцію, запроваджуватимуть не лише нові підходи, а й чистоту, яка для мене дуже важлива", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-