НСЖУ закликає міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом Сущенка

НСЖУ закликає міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом Сущенка

Укрінформ
Національна спілка журналістів України відреагувала на арешт у Москві власкора інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка.

Як повідомляє перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, Спілка поділяє обурення з приводу арешту журналіста. 

"Щодо реакції на брутальне затримання та можливості надати правову допомогу або виявити солідарність НСЖУ вже звернулася до Міжнародної Федерації журналістів, Європейської Федерації журналістів, Союзу журналістів Росії. Про резонансну подію поінформовано також офіс Представника ОБСЄ з питань свободи медіа. Сподіваємось, широкий поголос та увага до очевидної абсурдності "шпигунської" справи допоможуть Романові вийти на волю", – зазначив Сергій Томіленко.

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Укрінформ і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали з Фейгіним угоду про захист Романа Сущенка. На даний час адвокат намагається потрапити до підопічного, незважаючи на величезну чергу адвокатів до підзахисних у московському СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-